Izrael Liban bombardovanje Foto:EPA-EFE/STR

Operativni centar za vanredne situacije Ministarstva javnog zdravlja danas je osudilo izraelski vazdušni napad na zgradu opštine u Barahitu na jugu Libana u kome je poginulo 10 vatrogasaca.

„Izraelski neprijatelj dodaje još jedan ratni zločin svojoj dugoj listi zlodela napadajući vatrogasce i bolničare u južnom Libanu, pokazujući nasilje i nehumanost bez presedana“, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja, prenela je agencija NNA.

Prema navodima Ministarstva, ovi pojedinci su bili angažovani isključivo u humanitarnim i spasilačkim misijama, daleko od bilo kakvih borbenih aktivnosti.

PROČITAJTE JOŠ:

Vazdušni napad na zgradu Zajednice opština Bint Džbeil u gradu Barahitu doveo je do masakra vatrogasaca koji su tamo bili stacionirani i pripremali se da izvrše spasilačke misije.

„Početni danak napada je mučeništvo 10 vatrogasaca, a napori na uklanjanju ruševina sa teško oštećenog objekta još traju“, stoji u saopštenju.

Posle nekoliko dana velikih vazdušnih napada na Bejrut i širom juga Libana, Izrael je objavio 1. oktobra da je njegova vojska započela „ograničene, lokalizovane i ciljane kopnene napade“ na Hezbolah.

Strahuje se da bi značajna eskalacija između Izraela i Hezbolaha mogla da se proširi i na druge delove bliskoistočnog regiona.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare