Foto: Printscreen/Youtube

Izraelske kopnene snage izvele su tokom noći relativno veliki upad u pojas Gaze, javlja Rojters pozivajući se na izraelski vojni radio. Operacija je imala za cilj napad na položaje Hamasa, navodi radio, i navodno je bila veća od prethodnih kopnenih napada.

Izraelske odbrambene snage (IDF) potvrdile su napad u severnoj Gazi i navele da je to priprema za naredne faze bitke, piše Index.hr.

„Tenkovi i pešadija ID napali su brojne terorističke ćelije, infrastrukturu i baze iz kojih se lansiraju protivtenkovske rakete. Vojska se nakon napada vratila na teritoriju Izraela“, objavila je ID na društvenim mrežama i priložila snimak kopnene operacije.

Najveći upad izraelskih snaga u palestinsku enklavu

Na vojnim video snimcima se vidi kako oklopna vojna vozila prelaze peščanu graničnu zonu, buldožer koji ravna deo nasipa, tenkovi koji ispaljuju granate i eksplozije u blizini ili usred oštećenih zgrada.

PROČITAJTE JOŠ:

Izrael je u nedelju započeo ciljane upade u pojas Gaze, pošto je rat, koji je počeo masakrom Hamasa 7. oktobra, ušao u treću nedelju.

Ovo je do sada najveći upad izraelskih snaga u palestinsku enklavu. Hamas još nije komentarisao najnoviju izraelsku vojnu akciju.

BONUS VIDEO: Eksplozije u južnoj Gazi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar