Bejrut
Foto: EPA-EFE/WAEL HAMZEH/Pictorial Press Ltd / Alamy / Alamy / Anwar AMRO / AFP / Bilal Jawich / Xinhua News / Profimedia

Izraelska vojska (IDF) objavila je nove detalje akcije u kojoj je u petak ubijen vođa Hezbolaha Hasan Nasralah. Uz fotografije i snimke na kojima se vidi trenutak kada izraleski borbeni avioni F-15i poleću ka Bejrutu navedeno je da je na bunker Hezbolaha bačeno desetine bombi.

Kako se navodi, izraleski avioni F-15i poleteli su iz vazdušne baze u Hacerimu kako bi izveli atentat na Nasralaha. Izraleski borbeni avioni bacili su desetine bombi za razbijanje bunkera na podzemni štab Hezbolaha u predgrađu Dahije u Bejrutu, saopštila je vojska, a prenosi Tajms of Izrael.

Prema analitičaru čije reči citira Njujork tajms, osam aviona F-15i bilo je opremljeno sa najmanje 15 raketa težine oko 900 kolograma sa američkim sistemom za precizno navođenje koji se pričvršćuje na bombe.

Podsećamo, izraelska vojska objavila je u juče da je u vazdušnom napadu na predgrađe Bejruta u petak ubijen Hasan Nasralah, kao i nekoliko komandanata Hezbolaha, uključujući i komandanta južnog fronta Alija Karakea. U saopštenju IDF navedeno je da je gađan centralni štab Hezbolaha koji se nalazio pod zemljom ispod stambenih zgrada u libanskoj prestonici Bejrut.

Pročitajte još:

Nekoliko sati kasnije, Hezbolah je potvrdio ovu informaciju uz obećanje da će „nastaviti svoj džihad u suočavanju sa neprijateljem“.

„Vođstvo Hezbolaha obećava… da će nastaviti svoj džihad u suočavanju sa neprijateljem, podržavajući Gazu i Palestinu, i odbranivši Liban i njegov postojan i časni narod“, navodi se u saopštenju Hezbolaha.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar