Izraelski napadi na Liban Foto: Tanjug/AP Photo/Hussein Malla

Izraelska vojska je saopštila da je izvela vazdušni napad na ćeliju Hezbolaha u Libanu, koja je tokom noći pucala prema oblasti grada Afula i da je uništila lansere ove militantne organizacije.

U saopštenju se navodi i da su izraelski avioni pogodili desetine ciljeva Hezbolaha u nekoliko oblasti u južnom Libanu, uz sekundarne eksplozije koje ukazuju na to da je oružje bilo uskladišteno u zgradama, prenosi Tajms of Izrael.

PROČITAJTE JOŠ:

Tokom noći militanti Hezbolaha izveli su snažan raketni napad na vojni aerodrom u blizini grada Afula i vazdušnu bazu Ramat David u Izraelu, preneli su libanski mediji pozivajući se na saopštenje te organizacije.

Izraelska vojska je navela da je Hezbolah ispalio oko 20 raketa na sever Izraela u tri odvojene serije, pri čemu su sve projektile presreli sistemi protivvazdušne odbrane ili su pali na otvorenim područjima.

U saopštenju vojske se navodi da je izraelski avion pogodio izvore raketne vatre.

U jučerašnjim široko rasprostranjenim izraelskim vazdušnim napadima usmerenim na ciljeve Hezbolaha u južnom Libanu poginulo je najmanje 492 ljudi, a ranjeno više od 1,645, saopštile su libanske vlasti.

Hezbolah je juče lansirao na Izrael više od 200 raketa, zbog čega su aktivirane sirene širom severnog Izraela, u blizini Haife, sve do nekih naselja na Zapadnoj obali, blizu Tel Aviva.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar