Foto: EPA-EFE/IQBAL KUSUMADIREZZA

Indonežanske vlasti vrše poslednje pripreme za predsedničke izbore koji će biti održani u sredu, a oko 25.000 policajaca brinuće se za bezbednost tokom glasanja za jedog od tri kandidata koji se bore da naslede odlazećeg predsednika Džoka Vidoda.

Kandidati za naslednika predsednika Vidoda, koji nema prava na novi mandat, su popularni bivši guverneri Ganjar Pranovo i Anijes Basvedan, kao i bivši komandant specijalnih snaga Prabovo Subjanto, koji je popravio poziciju u istraživanjima javnog mnjenja, uz prećutnu podršku Vidoda i njegovog najstarijeg sina, koji se kandiduje na istoj listi za potpredsednika, prenosi Rojters.

Foto:Tanjug/AP Photo/AP Photo/Yusuf Wahil

Od nedelje do srede, kada se održavaju izbori, u Indoneziji je na snazi predizborna tišina, a kandidatima je zabranjeno da vode kampanju.

POGLEDAJTE JOŠ:

Održavanje izbora u Indoneziji je veliki poduhvat, pošto se arhipelag sa više od 17.000 ostrva proteže kroz tri vremenske zone, a izborni zvaničnici isporučuju glasačke kutije i materijal u daleke regione, u nekim slučajevima putujući satima čamcem, helikopterom ili zaprežnim kolima.

Meteorološka agencija upozorila je na opasnost od ekstremnih vremenskih uslova u Zapadnoj Javi na dan izbora, a izborna komisija je već odložila glasanje u pojedinim selima u centralnoj Javi zbog poplava, navodi Rojters.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar