Foto: Ajdin Kamber/Shutterstock

Šibenička policija sprovela je kriminalističku istragu nad 40-godišnjakom koji je osumnjičen da je počinio dva krivična dela razbojništva, dva krivična dela oštećenja tuđe stvari i prisilu prema službenoj osobi.

Kriminalističkom istragom utvrđeno je da je osumnjičeni juče u 8.33 u Šibeniku u ulici Kralja Zvonimira, ušao u apoteku Varoš, pa je uz pretnju nožem prema zaposlenima apoteke (61, 41, 61), uzeo jednu kutiju lekova, a onda je oštetio prodajni pult.

Prilikom pokušaja da ga spreče da uzme lekove, radnice su zadobile lakše telesne povrede.

Pročitajte još...

Upao u Dom zdravlja, povredio policajku

Daljom istragom utvrđeno je da je osumnjičeni nakon bekstva s mesta izvršenja krivičnog dela, u 8.46 časova došao u Dom zdravlja u Šibeniku, gde je uz pretnju nožem prema zaposlenima 60-godišnjakinji i 64-godišnjakinji tražio izdavanje lekova, a onda je fizičkom snagom, udarcima oštetio vrata službene prostorije, prenosi Index.hr.

Dolaskom policijskih službenika na mesto događaja i tokom postupanja, osumnjičeni je u nameri sprečavanja službene osobe u obavljanju službene radnje, odgurnuo policijsku službenicu, koja je zadobila lakšu telesnu povredu koja je konstatovana u Opštoj bolnici u Šibeniku, piše policija. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu Županijskom državnom tužilaštvu, predat pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko -kninske.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar