Mario Banožić Foto: ALEXANDROS MICHAILIDIS / Alamy / Alamy / Profimedia

Policija u Hrvatskoj je potvrdila da je ministar odbrane Mario Banožić osumnjičen da je iz nehata svojom vožnjom izazvao saobraćajnu nesreću sa smrtnim ishodom. Ali tu nije kraj, jer je u tom slučaju policija kod Banožića uočila i prekršaj - u vreme udesa nije bio vezan sigurnosnim pojasom.

„Na saopštenje od 11. novembra 2023. godine u kojem smo izvestili o saobraćajnoj nesreći sa smrtno stradalom osobom, PU vukovarsko-srijemska je 1. decembra 2023. godine, nakon završene kriminalističke istrage, protiv osumnjičenog (1979) podnela krivičnu prijavu Opštinskom državnom tužilaštvu u Vinkovcima zbog krivičnog dela Izazivanje saobraćajne nesreće iz članka 227. st. 1, 2. i 6. Krivičnog zakona. Krivično delo za koje je tereti osumnjičeni, policija je kvalifikovala u konsultaciji sa nadležnim državnim tužilaštvom, a na osnovu činjenica koje su utvrđene na licu mesta, ali i na osnovu prikupljenih naknadnih saznanja“ , saopštili su iz policije, piše Jutarnji list.

Pročitajte još...

Oni navode i da je Banožiću uručeno i obaveštenje o počinjenom prekršaju, jer je tokom istrage na mestu tragedije, kao i veštačenja vozila, utvrđeno da je prekršio članak 163. st 1. odnosno da u vreme nesreće nije koristio pojas za vezivanje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar