Foto:Police Bullevuea

Policiju je iznenadio poziv vojnog muzeja u Ohaju, kojim su prijavili da im muškarac želi da donira projektil. Nakon toga, policija je odmah u garažu poslala tim za eksplozivna sredstva.

„Mislimo da će proći još puno vremena pre nego što ponovno dobijemo ovakav poziv“, poručili su iz policije i dodali da je raketa dizajnirana za nošenje nuklearne bojeve glave.

No, na raketi nije bilo pričvršćene bojne glave tako da stanovništvo nije bilo u opasnosti te evakuacija u gradu od oko 150.000 ljudi nije bila potrebna.

Foto:Police Bullevuea

„U osnovi, ovo je samo spremnik plina za raketno gorivo“, istakao je za BBC Set Tajler, porparol policije Belevua i napomenuo da se ne radi o opasnoj situaciji.

„Zapravo, član našeg ogranka za bombe me pitao zašto objavljujemo vest o zarđalom komadu metala“, izjavio je.

Čovek kod kojeg se nalazila raketa, želio je da ostane anoniman te je poprilično iznerviran medijskim izveštavanjem o događaju i dolaskom policije u njegov dom.

„Bio je dovoljno ljubazan da nam dopusti da pregledamo projektil i utvrdimo da nije opasan“, kazao je Tajler.

Vlasnik je rekao da je raketa pripadala susedu koji je umro, odnosno od kojeg je kupio imanje.

„Budući da je predmet bio neaktivan i vojska nije tražila njegovo preuzimanje, policija je predmet ostavila susedu da ga restaurira za izlaganje u muzeju“, poručio je Tajler.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar