Zemljotres
Zemljotres ilustracija Foto:Shutterstock

U ranim jutarnjim satima, u 4 sata i 6 minuta, Crnu Goru je pogodio jak zemljotres, a osetio se širom Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Seizmolog Krešimir Kuk za Hrvatski radio kazao je kako je izračunata magnituda bila 5,4 ali da ovo nije prvi potres te serije.

„Poslednjih nedelja na tom području je bila izražena seizmička aktivnost. Već duže, čak poslednjih nedelja je velika aktivnost na području južnog priobalja, kako ispod mora, tako i na kopnenom delu. Većina ovih potresa dogodili su se na kopnu, ali govorimo o epicentralnom području koje se definitivno aktiviralo velikom jačinom“, rekao je on, a prenosi Jutarnji list.

Nedugo nakon prvog podrhtavanja tla dogodio se još jedan, nešto slabiji potres magnitude 3,4 s epicentrom nedaleko od prvog.

Oba potresa dogodila su se na području opštine Nikšić, u selu Donje Čarađe, a najbliži grad epicentru je Gacko.

Pročitajte još...

Potres se osetio širom Dalmacije, posebno na dubrovačkom području, ali izveštaji dolaze i iz Splita i Šibenika, objavili su lokalni mediji.

„Građani na jugu su trenutno u jednoj seriji potresa od kojih je današnji potres bio najjači. Treba biti na oprezu, pratiti šta će dalje da se događa, ali nadamo se da je ovo najjači potres ove serije“, zaključio je Kuk.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar