Foto: PETR STOJANOVSKI / imago stock&people / Profimedia

Predsednica Severne Makedonije Gordana Siljanovska Davkova dodeliće danas lideru VMRO DPMNE Hristijanu Mickoskom mandat za formiranje vlade.

Kako je najavio Kabinet predsedednice Severne Makedonije, Siljanovska Davkova će Mickoskom mandat za sastav nove vlade uručiti u 12.00 u predsedničkoj rezidenciji „Vila Vodno“.

Mickoski će mandat uzeti kao predstavnik, kako je rekao, „većine koja je jasno deklarisana prilikom izbora (Afrima) Gašija za predsednika Sobranja“.

PROČITAJTE JOŠ

Poslanik albanske koalicije Vredi Afrim Gaši izabran je 28. maja za predsednika parlamenta Severne Makedonije na predlog poslanika koalicije VMRO DPMNE „Tvoja Makedonija“, koalicije „Vredi“ i Pokreta „Znam – Za našu Makedoniju“.

Koalicija konzervativne VMRO DPMNE „Tvoja Makedonija“ je na izborima održanim 8. maja osvojila 58 mandata u parlamentu sa 120 mesta, „Vredi“ 14, a „Znam“ šest mandata.

Koalicija oko Socjaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) „Za evropsku budućnost“ i „Evropski front“ na čelu sa DUI imaju po 18 mandata, a Partija „Levica“ šest mandata.

BONUS VIDEO Novinarka BIRN-a o rezultatima izbora u S. Makedoniji: „Kazna za socijaldemokrate i njihovu lošu vladavinu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar