Foto: MCDONALD COUNTY SHERIFF'S DEPARTMENT, Benton County Sheriff's Office

Žena koja je navodno namamila trudnicu lažnom listom poslova pre nego što joj je iščupala dete iz materice, optužena je za smrt nerođene bebe.

Amber Voterman (43) je ranije bila optužena u novembru za navodnu otmicu i ubistvo 33-godišnje Ešli Buš nakon što su vlasti u Misuriju 3. novembra pronašle žrtvu iz Arkanzasa ubijenu.

Ostaci nerođenog deteta, po imenu Valkira Grejs Vilis, kasnije su otkriveni na drugoj lokaciji.

Sudski dokumenti navode da su osumnjičena i njen 43-godišnji suprug Džejmi Voterman kidnapovali Ešli „u svrhu da se pomenuto dete smatra detetom optužene“.

Foto: MCDONALD COUNTY SHERIFF’S DEPARTMENT,

Policija veruje da je osumnjičena namamila žrtvu, koja je tražila posao, objavom lažnog intervjua pod pseudonimom „Lusi“.

Par je upoznao Ešli 28. oktobra i „Lusi“ joj je ponudila pomoć u pronalaženju posla i obećala da će je povezati sa nekim.

Održali su kontakt i dogovorili se da se ponovo sretnu u lokalnoj prodavnici 31. oktobra gde je Ešli očekivala da vidi navodnog šefa koji će joj naći posao.

U prodavnicu ju je ostavio njen verenik Džošua Vilis, koji ju je video kako odlazi sa ženom sa kojom ju je video da se sastaje u biblioteci.

Ešli je poslala poruku Džošui oko 15 časova da mu kaže da se vraća u prodavnicu, kada ju je navodno oteo kamion koji je Amber vozila.

Džošua ju je očajnički nazvao nakon što nije odgovorila na njegove poruke i telefonske pozive.

Tragično, njeno telo je pronađeno nakon što je prevezena iz Arkanzasa u Misuri gde su otkriveni njeni ostaci.

PROČITAJTE JOŠ:

Amberin suprug Džejmi optužen je da je saučesnik u ubistvu nakon što je rekao vlastima da je spalio Amberino telo u ložištu i priznao ubistvo, navodi policija.

Pre nego što je Amber uhapšena, negirala je da poznaje žrtvu i tvrdila je da je ona rodila mrtvorođenu bebu 31. oktobra, na dan kada je prijavljen nestanak majke.

Foto: MCDONALD COUNTY SHERIFF’S DEPARTMENT

Verenik ubijene žene, Džoš Vilis je u izjavi rekao da se „gadi zbog cele situacije“.

„Voleo bih da su Ešli i Valkira žive i kod kuće sa svima nama. Ne mogu da verujem da postoje ljudi koji bi uradili ovako nešto“, rekao je on.

„Bila je sjajna majka, divna supruga, veoma otvorena, brižna i ljubazna osoba. Nisu zaslužili ništa od ovoga. Ovde ima troje neverovatne dece koja su upravo izgubila svoju majku/najbolju drugaricu i mlađu sestru.”

Amber Voterman se suočava sa doživotnim zatvorom ako bude osuđena, a njenom mužu preti zatvorska kazna od maksimalno 15 godina.

Par se izjasnio da se ne oseća krivim.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar