Lili Džejms Foto: Facebook

U kupatilu elitne privatne škole u ​​Sidneju, nešto pre ponoći, policija je pronašla telo Lili Džejms, 21-godišnje vaterpolo trenerke. Džejms je imala teške povrede glave, navodi BBC.

Kako piše BBC, policija veruje da je navodno ubijena čekićem, i to samo nekoliko sati pre nego što je pronađena.

Nadzorne kamere navodno su snimile 24-godišnjeg hokejaškog trenera Pola Tisena kako ulazi u kupatilo za njom. Iako policija nije dala komentare o potencijalnom motivu, lokalni mediji su izvestili da je Džejms nedavno prekinula petonedeljnu vezu sa Tisenom.

Policija je pokrenula veliku poteru i u kanti za smeće su pronašli predmete „povezane sa ubistvom“ – navodno oružje ubistva, a u petak ujutro i telo za koje je kasnije potvrđeno da je Tisen.

Porodica i prijatelji preminule devojke kazali su da je pored vaterpola, volela ples.

„Bila je živahna, druželjubiva i veoma voljena“, navedeno je u saopštenju porodice Džejms.

Tisen, holandski državljanin, bio je bivši sportski kapiten pre nego što je postao član trenerskog tima.

Premijer Novog Južnog Velsa Kris Mins uputio je saučešće porodici Džejms, opisujući Lilinu smrt kao „užasan, užasan zločin“.

Foto: EPA-EFE/JOEL CARRETT

Slučaj ubistva je ponovo pokrenuo temu epidemije nasilja.

Džejms je 41. Australijanka ove godine koja je umrla, navodno od posledica rodno zasnovanog nasilja, prema projektu „Counting Dead Women“.

Samo u poslednjih 10 dana, tri žene – Australijanka Kristal Maršal, neimenovana žena iz Kanbere i Lili Džejms, navodno su ubili muškarci koje su poznavali.

#related-news_0

Australija ima Nacionalni plan za okončanje nasilja nad ženama i decom od 2010. godine, ali statistike pokazuju da su stope nasilja i dalje visoke.

Prošle godine je uveden novi desetogodišnji plan koji naglašava ranu intervenciju, poboljšanje policijskih i pravosudnih reakcija, stvaranje više hitnih smeštaja i povećanje psihološke podrške koja je dostupna žrtvama.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar