Šesnaestogodišnji učenik ubio je u ponedeljak ujutru učenicu hicem u glavu i ranio još tri osobe kada je počeo da puca u školi Sapopemba u gradu Sao Paulo. Policija je uhapsila napadača.

Napad je počeo u sedam i trideset ujutru, navela je policija, a kako je navedeno, učenik koji je pucao je bio žrtva maltretiranja.

„Pošto više nije mogao da izdrži uznemiravanje u školi, konkretno homofobiju, odlučio je da uzme očev pištolj. Dodao je (dečak) da je majka već podnela prijavu zbog maltretiranja koje je pretrpeo njen sin, a pritisak se dodatno povećao kada je odlučio da obuče žensku odeću“, rekao je dečakov advokat, piše El pais.

Vlada Sao Paula je saopštila da su u pucnjavi pogođena tri studenta.

„Jedan učenik je poginuo, a trojica se nalaze u bolnici, uključujući jednog koji je povređen dok je pokušavao da pobegne. Sve žrtve su žene“, navedeno je u saopštenju.

Prema nedavnoj studiji Brazilskog foruma javne bezbednosti, ove godine je bilo osam sličnih događaja u Brazilu.

Napadač je koristio vatreno oružje, uprkos činjenici da je nabavka istog u Brazilu mnogo komplikovanija nego u Sjedinjenim Američkim Državama.

Pročitajte još...

Prošlog aprila, u Brazilu je četvoro dece mlađe od sedam godina ubijeno u obdaništu. Taj događaj je usledio nakon nepunih mesec dana od ubistva učenika u jednoj školi.

Policija je uhapsila više od 200 tinejdžera zbog širenja pretnji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar