Foto: Tanjug/AP Photo/Ohad Zwigenberg

Hiljade ljudi protestovalo je večeras u izraelskom primorskom gradu Tel Avivu i drugim gradovima zemlje, tražeći oslobađanje 239 talaca u Pojasu Gaze.

Demonstranti u Tel Avivu okupili su se ispred muzeja umetnosti u centru grada. Držali su transparente na kojima je pisalo „Izraelci za prekid vatre“, „Nema pobednika u ratu“ i „Nema vojnog rešenja“.

Foto: Tanjug/AP Photo/Ohad Zwigenberg

Protesti u Jerusalimu, Cezareji, Haifi…

Noam Peri, čijeg su oca oteli islamistički teroristi Hamasa 7. oktobra, rekao je: „Gospodine premijeru, članovi vlade, nemojte mi pričati o osvajanju, nemojte mi pričati o uništenju Gaze. Ne pričaj uopšte. Samo se ponašaj… dovedi ih kući odmah.“

Foto: Tanjug/AP Photo/Ohad Zwigenberg

Protesti su održani i u Jerusalimu, Cezareji, Virsaveji, Haifi i Eilatu. Odata je počast i žrtvama masakra 7. oktobra, prenosi Index.hr.

PROČITAJTE JOŠ:

Demonstranti u Haifi tražili su ostavku Netanjahua i njegove vlade

Prema izveštajima medija, demonstranti u Haifi tražili su ostavku izraelskog premijera Benjamina Netanijahua i njegove vlade jer nisu sprečili napad Hamasa.

Foto: Tanjug/AP Photo/Ohad Zwigenberg

Procenjuje se da je oko 3.000 terorista iz Hamasa i drugih grupa prešlo granicu pre pet nedelja u iznenadnom napadu i krenulo u ubijanje kroz kibuce.

Prema poslednjim procenama, poginulo je oko 1.200 ljudi, a na hiljade je ranjeno.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar