Foto: Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka, File

Snažna eksplozija zabeležena je danas u Odesi, gde je planiran sastanak ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog i grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa, prenosi Ansa pozivajući se na informacije sa više ukrajinskih Telegram kanala.

Kako prenosi Prototema, kolona ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, koja se nalazila 150 metara od grčke delegacije koju je predvodio premijer Kirijakos Micotakis, bila je u blizini eksplozije zbog napada ruskim projektilom u sredu u 11:43.

„Nema problema sa bezbednošću premijera i grčke delegacije “, rekli su zvanični izvori iz vlade.

„Svi smo dobro“, rekao je ranije za Prototemu ministar Stavros Papastavrou, koji se nalazi u grčkoj delegaciji koja uključuje, osim premijera, osam ljudi i njihovo obezbeđenje.

Sastanak Kirijakosa Micotakisa i Vladimira Zelenskog protekao je kako je i planirano, a usledile su izjave dvojice lidera.

Grčki premijer je u Ukrajinu stigao neočekivano sa ciljem da ostane nekoliko sati, pre nego što ode u Bukurešt na Samit EPP. Međutim, dok je bio u Odesi, oglasile su se sirene za vazdušnu opasnost.

POGLEDAJTE JOŠ:

Lokalni mediji javljaju da je Odesu pogodila raketa Iskander ili projektil Oniks.

Vojna uprava Odese pozvala je stanovnike oko 14.00 popodne da odu u skloništa. Prema navodima korisnika Telegrama, u napadu je poginulo pet osoba, a nekoliko je povređeno.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar