Foto: Tanjug/Hostages and Missing Families Forum headquarters via AP

Dva izraelska taoca koje je Hamas oslobodio malo ranije identifikovane su kao Mia Šem (21) i Amit Sousana (40).

Izraelske obrambene snage (IDF) saopštile su da je oslobođene taoce Crveni krst predao izraelskim specijalnim snagama.

„Malopre su predstavnici Crvenog krsta prebacili dva izraelska oslobođena taoca specijalnim snagama IDF-a i snagama ISA-e uz bezbednosnu ogradu sa Pojasom Gaze. Nakon toga će doći do baze Hatzerim“, saopštio je IDF, prenosi Index.hr.

Jedna od dve oslobođene Izraelke Mia Šem je 21-ogodišnja francusko-izraelska državljanka, koja je oteta tokom muzikčkog festivala Supernova na jugu Izraela 7. oktobra.

Foto: Tanjug/Hostages and Missing Families Forum headquarters via AP

Mia se pojavila na videosnimku prošlog meseca u kojem je prikazano kako njenu povređenu ruku leči neidentifikovani medicinski radnik.

Na snimku je tražila da je vrate porodici što je brže moguće. Francuski predsednik Emanuel Makron opisao je video Hamasa kao „odvratan čin“.

Druga oslobođena Izraelka je 40-ogodišnja Amit Susana, koja je bila kod kuće sa temperaturom, kada je Hamas napao kibuc Kfar Aza 7. oktobra, prenosi Bi-Bi-Si.

Foto: Tanjug/Hostages and Missing Families Forum headquarters via AP

Dve oslobođene Izraelke deo su grupe izraelskih talaca, koji bi trebalo da budu oslobođeni danas u skladu sa produženim primirjem između Izraela i Hamasa, prenosi Tanjug.

Za sada nije jasno zašto su ove dve žene oslobođene pre još između šest i osam talaca, čije se oslobađanje očekuje danas.

PROČITAJTE JOŠ:

S druge strane, Izrael bi danas trebalo da oslobodi oko 30 palestinskih zatvorenika, navodi AP.

Taoci se danas oslobađaju sa različitih mesta u različito vreme jer su, kako je rekao jedan neimenovani izraelski zvaničnik, držani na različitim lokacijama u Pojasu Gaze, dodaje Si-En-En.

Foto: Tanjug/Hostages and Missing Families Forum headquarters via AP

Izrael i Hamas dogovorili su se ranije da produže prekid vatre, nekoliko minuta pre isteka primirja, koje je prvobitno trebalo da traje četiri dana, a potom je produženo za još dva dana.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar