Izreal Palestina rat Al-Shifa bolnica Foto:Khader Al Zanoun / AFP / Profimedia

Visoki zvaničnik Hamasa Basem Naim rekao je da je snimak izraelske vojske na kojem se navodno vidi pronađeno oružje u bolnici Al-Šifa u Gazi "smešan i bezvredan" i dodao da Hamas ne isključuje da je izraelska vojska "donela oružje i stavila ga u kompleks Al-Šifa".

Naim je sinoć rekao da je cilj Izraela da „pritisne“ bolnice i medicinske centre i da raseli stanovništvo Gaze i podsetio da je 25 bolnica na toj teritoriji sada van funkcije zbog „bombardovanja, opsade i uništavanja“, prenosi BBC.

Hamas je ranije demantovao tvrdnje da radi iz bolnice.

PROČITAJTE JOŠ

BBC podseća da mediji nisu bili prisutni kada je izraelska vojska navodno pronašla oružje u bolnici Al-Šifa i naglašava da ne može nezavisno da potvrdi tvrdnje bilo koje strane.

Izraelske odbrambene snage (IDF) objavile su u sredu navodne dokaze o Hamasovom oružju pronađenom u bolnici Al Šifa tokom pretresa sprovednog u tom medicinskom centru – slike i video zapise na kojima se mogu videti nekoliko jurišnih pušaka, granate i druga vojna oprema.

Kako tvrde, tokom pretresa u jednom od bolničkih odeljenja, vojnici su pronašli prostoriju u kojoj se nalaze jedinstvena tehnološka sredstva, borbena oprema i vojna oprema koju koristi Hamas.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar