Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

U Severnoj Makedoniji je tokom proteklog dana i noći ugašeno 17 požara, dok je devet i dalje aktivno i od jutros ih gase avioni i helikopteri.

Severna Makedonija je zatražila međunarodnu pomoć u gašenju požara i očekuje se da stigne iz Srbije i Slovenije. I dalje aktivan požar je na planini Serta i širi se na tri opštine, u Opštini Negotino, u ataru sela Kalanjevo, gde gori nisko rastinje i šuma, u opštini Konče, kod sela Gorni i Dolni Lipović, gde takođe gori niska šuma, kao i u Opštini Štip, na mestu zvanom Patrik, gde gori smrča, hrastova šuma i mešovita šuma i u opštini Štip, između sela Dragoevo i Selce.

Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Požari su aktivni u Opštini Novo Selo, iznad sela Badilen, gde je zahvaćena borova šuma, i u Opštini Čaška, kod sela Drenovo i Dolno Jabolčište, gde je zahvaćena mešovita šuma.

POGLEDAJTE JOŠ:

Aktivnih požara ima i u opštini Dolneni, u selu Crnilište (nisko rastinje), kod sela Slepče i Gostirazni Gori, nisko i suvo rastinje (trava i niska šuma) i u opštini Đevđelija, između sela Negorci i Kovanec, gde gore hrast, smrča, jela i suva trava.

U proteklom danu i noći ugašeno je ukupno 17 požara. Ugašena su tri požara u okolini Skoplja, u opštini Saraj, kod sela Gorno Krušopek, u opštini Aerodrom, u naselju Dolno Lisiče i u opštini Aračinovo, u selu Aračinovo, preneli su skopski mediji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar