Vladimir Solovyov Foto:Not supplied / WillWest News / Profimedia

Anton Geraščenko, savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjihi poslova, objavio je na X-u snimak na kom Putinov propagandista Vladimir Solovjov napada nemačku ministarku spoljnih poslova Analenu Berbok.

„Pažnja, Nemačka! Ruski propagandista Solovjov preti da će „Berlin goreti“ dok vređa Analenu Berbok, nemačku ministarku spoljnih poslova. Odustaje od pretvaranja da je pristojan“, napisao je Geraščenko na X-u, a onda priložio snimak iz njegove političke emisije na kanalu Rusija-1.

„Videćeš kako će zbog tvoje pokvarene gluposti, Analena Berbok, Berlin goreti. Zato što si glupa žena koja pokušava da osveti muža svoje bake, ali ne i svog dedu koji se borio protiv sovjetskih vojnika. Pa, glupa idiotkinjo, to je sada Kalinjingrad“, rekao je Solovjov, a onda nemačkoj šefici diplomatije poručio da ‘pusti brkove‘.

POGLEDAJTE JOŠ:

Podsetimo, Berbok je u ponedeljak rekla da Nemačka neće samo nastaviti da pruža pomoć Ukrajini tokom zime nego Berlin svoju podršku tokom sledeće godine planira i da poveća, prenosi Jutarnji.