Ostatak iranskog projektila u Izraelu Foto: Menahem KAHANA / AFP / Profimedia

Palestinac, otac troje dece, navodno je jedina ljudska žrtva nakon iranskog napada na Izrael.

Palestinac je, kako navodi Dejli mejl, umro nakon što je nasmrt smrvljen gelerom koji je pao na Zapadnoj obali.

U horor snimku koji je objavio Izrael vidi se čovek koga su palestinski mediji identifikovali kao radnik Samer al-Asali (37) koji je odmah ubijen od strane ogromne iranske rakete.

Geler ubio Palestinca Foto: X

Šokantni snimak zabeležio je trenutak kada je muškarac stajao pored puta u selu Nueima na Zapadnoj obali, blizu Jerihona, kada je džinovski deo gelera pao sa neba.

„Palestinski radnik u Jerihonu poginuo je kada su komadi rakete pali sa neba i pogodili ga“, rekao je guverner Jerihona Husein Hamael za AFP.

Ostaci iranskog projektila na Zapadnoj obali Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Palestinski mediji su izvestili da je al-Asali poreklom iz Džabalije u Gazi – uporišta izraelskog terorističkog neprijatelja Hamasa.

Slike koje kruže društvenim mrežama u vezi sa tragičnim incidentom pokazuju Al-Asalijevo telo prekriveno čaršavom sa više metara dugačkim delom projektila koji zlokobno leži pored njega.

Izraelci na ostacima projektila Foto: Menahem KAHANA / AFP / Profimedia

Iran je u petak uveče lansirao oko 180 projektila prema Izraelu, objavila je izraelska vojska, dok neke druge procene govore da je ispaljeno oko 200 projektila.

Izraelski bezbednosni zvaničnici tvrde da je većinu projektila oborio izraelski PVO sistem kojim dominira čuveni tzv. Čelična kupola, dok Korpus iranske revolucionarne garde (IRGC) tvrdi da je 90 odsto projektila pogodilo svoje ciljeve. Iranska državna televizija javila je da je IRGC izvestio da je napad na Izrael u utorak uveče bio prva iranska upotreba hipersoničnih projektila „fatah-2“.

Iranski državni mediji navode da je ta zemlja koristila nekoliko tipova balističkih projektila u napadu na Izrael. Ovo uključuje „emad“ (balistička raketa srednjeg dometa, varijanta projektila „šahab-3“ napravljena po severnokorejskom dizajnu) i Ghadr (balistička raketa srednjeg dometa koja izgleda kao poboljšana varijanta „šahab-3A“) , kao i pomenutu iransku novu raketu „fatah“, kako prenosi Rojters.

Stručnjaci za projektile koji su analizirali snimke ostataka projektila pronađenih nakon napada sugerisali su da je zaista korišćen „fatah“.

Na fotografijama iz Izraela i sa Zapadne obale vide se ogromni delovi iranskih projektila, nakon kojih su ostali veliki krateri.

Aktuelna dešavanja nakon napada Irana na Izrael možete pročitati u našem blogu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar