Vladimir Putin Foto:Tanjug/Alexander Astafyev, Sputnik, Government Pool Photo via AP

Kancelarija ruskog državnog tužioca proglasila je američku međunarodnu nevladinu organizaciju Fridom haus nepoželjnom u Rusiji.

„Među glavnim aktivnostima Fridom hausa je promovisanje takozvane dominantne uloge Sjedinjenih Američkih Država u svetu. Takođe, od početka specijalne vojne operacije (u Ukrajini), organizacija je aktivno uključena u promovisanje politika neprijateljskih država u vezi s rusko-ukrajinskim konfliktom, i diskreditovanje oružanih snaga Rusije“, saopštila je u utorak Kancelarija ruskog tužioca, preneo je TASS.

Pročitajte još...

Iz Kancelarije dodaju da Fridom haus poziva na sveobuhvatnu pomoć Ukrajini „za pobedu nad Rusijom“, zaplene zamrznute ruske imovine u korist Ukrajine, jačanje pritisaka sankcija na Rusiju i uvođenje međunarodnih sankcija protiv trećih zemalja „za podršku Moskvi“, piše TASS.

Tužilaštvo je navelo da organizacija pruža informacije i finansijsku, pravnu i drugu podršku ruskim opozicionim organizacijama, prozapadnim i LGBT aktivistima, zajednicama koje se zalažu za svoje interese, i osobama osuđenim za teroristička dela.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare