Arman Soldin Foto: Aris MESSINIS / AFP / Profimedia

Video koordinator agencije Frans pres u Ukrajini Arman Solden ubijen je danas popodne u napadu raketa Grad na istoku Ukrajine, javili su novinari AFP-a koji su bili sa njim.

Napad se dogodio oko 16.30 po lokalnom vremenu u okolini Časov Jara, ukrajinskog mesta blizu Bahmuta koji je svakodnevno na meti ruskih snaga.

Arman Solden (32) bio je sa još četiri kolege koji su svi nepovređeni. Oni su bili sa ukrajinskim vojnicima kada su zahvaćeni raketnim napadom.

Armenova porodica je obaveštena. Novinari Frans presa redovno odlaze u tu zonu da izveštavaju o sukobima u regionu, epicentru borbi u Ukrajini već mesecima.

Arman Soldin Foto: Arman SOLDIN / AFP / Profimedia

„Cela agencija ja slomljena“, rekao je Fabris Fris, generalni direktor AFP-a.

„Njegova smrt je užasan podsetnik na rizike i opasnosti sa kojima se svakodnevno suočavaju novinari dok izveštavaju o sukobu u Ukrajini“,dodao je on.

PROČITAJTE JOŠ:

Arman Solden bio je iskusni novinar i reporter a prethodno je radio za Frans pres u Londonu. Bio je video koordinator u Ukrajini od septembra 2022. godine i vrlo često je išao na front.

On je bio u timu AFP-a koji je izveštavao i prvih dana ruske invazije.

Arman Soldin Foto: Aris MESSINIS / AFP / Profimedia

„Arman je bio entuzijasta, energičan, hrabar. To je bio pravi reporeter na terenu uvek spreman da krene uključujući i u najteže zone“, rekla je direktorka AFP-a za Evropu Kristin Buagijar.

BONUS VIDEO: Velikom vojnom paradom obeležen Dan pobede u Moskvi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar