AP Photo/Mstyslav Chernov

Fotoreporter Rojtersa Marko Đurica, Srbin koji je trenutno na terenu u Ukrajini, objavio je juče fotografiju psa ispred operacione sale u bolnici u Donjecku koji strpljivo čeka kraj intervencije na ukrajniskom vojniku, pretpostavlja se njegovom prijatelju.

Fotografija iz bolnice u Kramatorsku, gradu na jugu Ukrajine, rastužila je mnoge na društvenim mrežama, pa je ubrzo postala viralna.

Kramatorsk Ukrajina
Kramatorsk Ukrajina Foto:REUTERS/Marko Djurica

„Pas stoji ispred operacione sale dok medicinski tim operiše ukrajinskog vojnika u bolnici“, opisao je autor fotografiju, koja je u komentarima na društvenim mrežama izazvala uglavnom emotivne reakcije.

Jedna osoba je napisala da će odmah da zagrli svoje pse, a mnogi su pružili podršku Ukrajini i autoru, uz pitanje: Da li pas pripada ukrajinskom vojnicku iz operacione sale?

Danas je 56. dan rata u Ukrajini, koji je u ponedeljak ušao u „drugu fazu“, a veruje se da Rusija preusmerava svu svoju vojnu snagu na region Donbasa na jugu zemlje, gde se nalaze područja Donjeck i Lugansk, kao i lučki i opkoljeni grad Mariupolj.

Sva dešavanja iz Ukrajine možete da pratite na našem blogu UŽIVO

***

Bonus video: Bolnica u Mariupolju

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar