Nevreme u Hrvatskoj Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ Tomislav Pavlek/ bg

Područje dubrovačkog primorja zahvatilo je rano jutros nevreme praćeno jakom kišom, a vatrogasci su imali niz intervencija na uklanjanju stabala, saniranju krovova i pružanju pomoći oko prevrnutih plovila. Nevreme praćeno jakim vetrom i gradom zahvatilo je i delove Kozarske Dubice.

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ) saopšteno je da su vatrogasci primili desetak dojava o potrebnoj pomoći vatrogasaca na saniranju štete od nevremena.

Državni vatrogasni operativni centar nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih komandira ili vatrogasnih operativnih centara, navedeno je u saopštenju, prenela je Hina.

U mestu Kozarska Dubica u Republici Srpskoj nevreme je takođe nanelo veliku štetu gradu.

Nevreme praćeno jakim vetrom i gradom, ponegde i veličine teniske loptice, koje je u protekla 24 sata zahvatilo delove Kozarske Dubice pričinilo je milionsku štetu, rekao je načelnik te opštine Radenko Reljić.

„Uništene su velike poljoprivredne površine, lokalni putevi, pričinjena šteta na javnim i privatnim objektima i vozilima. U opštinskom budžetu nema sredstva da bi sva šteta građanima mogla biti nadoknađena, zbog čega očekujemo pomoć republičkh institucija, kao što je bio slučaj i ranije“, rekao je Reljic za RTRS.

Dodao je da se snabdevanje električnom energijom polako stabilizuje i do kraja dana bi svi potrošači trebalo da imaju struju.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar