Melanija i Donald Tramp Foto: TANJUG/AP Photo/Lynne Sladky

Melanija Tramp, supruga republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa, uveliko je izbegavala i pojavljivanje u medijima, a dobrim delom i njegovu tekuću političku kampanju. Međutim, ovog vikenda podržala ga je tokom večeri sakupljanja donacija, a njena pojava izazvala je veliko interesovanje javnosti.

Bivša slovenačka manekenka se držala na distanci tokom kampanje 2020. i primetno je bila odsutna iz kampanje 2024. Ona je prisustvovala događaju povodom pokretanja kampanje u novembru 2022. i pojavila se kada je Tramp glasao za sebe na predsedničkim izborima u Floridi prošlog meseca, ali to je sve, prenosi N1.

Bila je toliko primetno odsutna da su, kako se priča, njegovi klevetnici u šali delili postere „Nestala Melanija”.

Ali sada se izbori približavaju, izgleda kao da se Melanija zvanično vratila.

Ona je fotografisana, uz veliko interesovanje javnosti, na večeri prikupljanja sredstava na Floridi u subotu veče, na kojoj je Tramp sakupio oko 50 miliona dolara.

Takođe je planirano da kasnije ovog meseca održati svoj prvi veliki politički događaj u godini: prikupljanje sredstava za organizaciju Log Cabin Republicans, koja okuplja LGBTQ+ konzervativce.

Kako piše Gardijan, ali i drugi svetski mediji, američke predsedničke izbore u novembru će odrediti sedam ključnih država. Tramp, prema nedavnoj anketi, pobeđuje u šest njih.

Hoće li im Melanija pomoći da se još više zamahu? Da li je ona tajno oružje Trampove kampanje?

Gardijan podseća da Melanija nije baš delovala kao objedinjujuća figura, te da je napustila Belu kuću sa 47 odsto nepovoljnim rejtingom: najgorim rejtingom popularnosti za bilo koju prvu damu u istoriji.

Međutim, to je bilo očekivano, s obzirom da se netrepeljivost koju su mnogi mejnstrim mediji gajili prema Trampu prelila i na nju. Iako bivša manekenka, Melanija je jedan prva dama u novijoj istoriji koju prestižni magazin Vog nije stavio na naslovnu stranu (bila je 2005. kada se udala za Trampa, ali ne i tokom njegovog mandata).

Mediji su je naveliko kritikovali kada je u štiklama otišla da poseti Teksas nakon što ga je pogodio uragan, ali ni reč nisu rekli kada je isto uradila Džil Bajden tokom posete uništenoj Floridi.

Koliko ju je povredilo kada su se otvoreno rugali načinu na koji je ukrasila Belu kuću za Božić javnost je saznala iz telefonskog razgovora koji je procurio u medije. Opet, većina medija je ignorisala kada je, nekoliko godina kasnije, Džil Bajden prekopirala Melanijinu prazničnu ideju.

Međutim, čak i onima koji ga ne vole, Tramp mnogo bolje izgleda sa svojom suprugom kraj sebe, nego kada ona od njega drži upadlivu distancu.

Tramp je ranije najavio da će Melanija biti mnogo zauzeta i prisutna tokom kampanje. U kojoj meri će mu to pomoći, ostaje da se vidi.

Američki predsednički izbori održaće se 5. novembra.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar