Viktor Orban Foto:EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS

Osim što je posetio Kijev, Viktor Orban je bio i u Moskvi gde se susreo s Vladimirom Putinom, dok je u Vašingtonu pre šest dana razgovarao s turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom. Nakon napornih putovanja, mađarski premijer odlučio se ponovo za odmor u Hrvatskoj.

Među turistima koji se vraćaju na jadransku obalu je i mađarski premijer Viktor Orban, koji je snimljen ovih dana ponovo na ostrvu Vis.

Naime, premijer je i prošle godine godišnji odmor proveo u Hrvatskoj, tačnije u Opatiji gde je boravio u luksuznoj vili u vlasništvu Mađarice Ane Ungar, piše Večernji list.

Ovoga puta Orban je odabrao južno ostrvo, a vlasnik popularnog restorana Vila Kaliopa Goran Pečarević uspeo je da se i fotografiše s njim.

“Čekamo Putina i Trampa. Kasne”, našalio se Pečarević uz objavljenu fotografiju koju je objavio na Facebooku, a na kojoj sedi s mađarskim premijerom i uz osmeh podižu ruke u vazduh, baš poput bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa nakon atentata u kojem je bio ranjen u uho.

Premijer je bio u ležernoj varijanti. Imao je svetloplavu košulju kratkih rukava s palmicama, crvene bermude i šešir, piše Večernji list.

Orban se sam nije oglasio, a čini se da je ovaj odmor usledio nakon napornih putovanja poslednjih nedelja nakon što je Mađarska preuzela predsedanje EU.

PROČITAJTE JOŠ

Inače, Orban je 2018. s premijerom Andrejom Plenkovićem popio i neformalnu kavu u Opatiji za vreme odmora, a pratioce je najviše iznenadio 2022. kada je na Lastovu snimljen u neprepoznatljivom izdanju – s bradom, naočarama i kapom, a imao je i majcu kratkih rukava s mapom za koju su brojni pomislili da je Rusija, a zapravo se radilo upravo o – Lastovu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare