Atentat na Donalda Trampa Foto: EPA-EFE/DAVID MAXWELL, CBS, SPENCER PLATT / Getty images / Profimedia,Jim Vondruska / Getty images / Profimedia

Američki Federalni istražni biro (FBI) saopštio je da je dobio pristup telefonu Tomasa Metjua Kruksa koji je osumnjičen za pucnjavu na bivšeg američkog predsednika i republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa dok nastavlja da istražuje njegov motiv za zločin.

U saopštenju se navodi da preliminarni pregled nedavnih poziva i poruka na Kruksovom telefonu nisu rasvetlili njegov motiv.

FBI je naveo da se njegova istraga pucnjave koja se dogodila u subotu još nalazi u ranoj fazi i da se pucnjava tretira kao atentat i mogući akt terorizma.

„Tehnički specijalisti FBI uspešno su dobili pristup telefonu Tomasa Metjua Kruksa i nastavljaju da analiziraju njegove elektronske uređaje“, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još:

Ističe se da su obavljeni kompletni pretresi prebivališta i vozila osumnjičenog, preneo je Rojters.

FBI navodi da je obavio gotovo 100 razgovora sa osobljem za sprovođenje zakona, učesnicima mitinga i drugim svedocima. Zvaničnici FBI su rekli u nedelju da još nisu otkrili motiv za atentat na Trampa. Zvaničnici su istakli da je pušku koju je napadač koristio legalno kupio njegov otac i da nema indicija da je osumnjičeni imao psihičke probleme.

PROČITAJTE JOŠ

Na mitingu u Batleru u američkoj državi Pensilvaniji u subotu uveče, Tramp je ranjen u desno uvo, jedan njegov pristalica je ubijen, a dvojica su ranjena. Agenti Tajne službe ubili su dvadesetogodišnjeg Kruksa.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar