Nemačka policija Foto:Tanjug/Sven Kaeuler/dpa via AP

Policija u Hamburgu naredila je hitnu evakuaciju voza koji je stigao iz Frankfurta zbog sumnje da su dve osobe u kompoziciji zaražene marburg virusom, preneli su danas nemački mediji.

Putnici su se zabrinuli zbog toga što su jedan student i njegova devojka imali simptome koji su ličili na tešku prehladu, prenosi portal Tagešau.

Policija je odmah reagovala evakuacijom voza i zatvaranjem dva železnička koloseka na hamburškoj stanici, a uskoro su na mesto događaja došli i vatrogasci kako bi pružili dodatnu podršku.

Kako prenosi dnevnik Bild, 26-godišnji student medicine je u Nemačku stigao iz Ruande, gde je bio u kontaktu s pacijentom zaražim virusom marburg.

Ova istočnoafrička zemlja se trenutno bori s velikim brojem slučajeva zaraze ovim virusom i prema podacima ministarstva zdravstva Ruande, samo prošle nedelje je osam osoba preminulo od ovog virusa.

Pročitajte još:

Svetska zdravstvena organizacija navodi da Marburg virus izaziva groznicu sa simptomima koji uključuju grčenje mišića, krvavo povraćanje i dijareju, stopa smrtnosti može dostići i do 88 posto, a virus se prenosi kontaktom sa telesnim tečnostima zaraženih osoba.

Student iz Ruande i njegova devojka su prebačeni u bolnicu specijalizovanu za tropske bolesti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar