Endru Tejt sa bratom Foto: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Kontroverzni influenser, 37-godišnji Endru Tejt, optužen za trgovinu ljudima, silovanje i formiranje kriminalne bande za seksualno iskorišćavanje žena, može da napusti Rumuniju, ali ne i EU dok čeka suđenje, odlučio je tamošnji sud.

Endru Tejt i njegov brat Tristan mogu da putuju unutar EU bez ograničenja dok čekaju na suđenje, presudio je tribunal u Bukureštu, piše Sky News, prenosi N1.

Tejt je optužen sredinom 2023. zajedno sa svojim bratom, prema optužnici za trgovinu ljudima, silovanje i formiranje kriminalne bande za seksualno iskorišćavanje žena.

PROČITAJTE JOŠ:

Dve osumnjičene žene iz Rumunije takođe su optužene u okviru ovog slučaja.

Svi su negirali optužbe.

U objavi na X-u u petak, Tejt je napisao:

„Slobodan sam. Prvi put za tri godine mogu da napustim Rumuniju.“

On je takođe nazvao optužbe „lažnim“ pre nego što je reklamirao platformu za koju kaže da na njoj korisnici mogu da se uče veštini sticanja novca.

Tejt, koji ima skoro 10 miliona pratilaca na X-u, ponovio:

„Proces je kazna, na kraju ću biti nevin. Moje sudije su odlučile… Dozvoljeno mi je da napustim Rumuniju, pa da li da vozim (ferrari) SF90 u Italiju, (maserati) MC20 u Kan, (ferrari) 812 Competition u Pariz, gde da idem?“, pitao je svoje pratioce.

Braća Tejt, obojica bivši kik-bokseri sa američkim i britanskim državljanstvom, držani su u policijskom pritvoru tokom krivične istrage od kraja decembra 2022. do aprila 2023. kako bi bili sprečeni da pobegnu iz zemlje ili da manipulišu dokazima.

BONUS VIDEO: Influenseri Aleksandra i Vuk otkrivaju šta bi voleli da su znali kada su bili mali

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar