Foto:Yavuz Ozden/Dia Photo via AP

U saopštenju Ministarstva odbrane Turske (MSB) navedeno je: "Teroristi će platiti cenu za ciljanje našeg naroda. U vazdušnim operacijama u regijama Hakurk i Gara, kao i u severnim delovima Iraka i Sirije, neutralisan je 41 terorista."

Ministarstvo odbrane Turske održalo je nedeljnu konferenciju za štampu. Na konferenciji, portparol Ministarstva odbrane, admiral Zeki Akturk, osudio je teroristički napad na TUSAŠ fabriku u okrugu Kahramankazan u Ankari. Izrazio je saučešće porodicama poginulih i poželeo brz oporavak povređenima. Akturk je izjavio: „Naša borba protiv svih pretnji po našu bezbednost i opstanak nastaviće se odlučno. Teroristi će platiti cenu za ciljanje našeg naroda.“

PROČITAJTE JOŠ:

Akturk je istakao da Turske oružane snage sprovode operacije brzo i nepredvidivo, prema zahtevima terena. „U poslednjih nedelju dana, 41 terorista je neutralisano, uključujući 14 u operacijama sprovedenim 18, 19, 20. i 21. oktobra u regijama Hakurk i Gara. Od 1. januara do danas neutralisano je ukupno 2.235 terorista (1.171 u Iraku i 1.064 u Siriji).“

„Neutralisano 47 ciljeva terorista“

Akturk je takođe naveo da su jučerašnje vazdušne operacije ciljale terorističke položaje u severnim delovima Iraka i Sirije. „Vazdušne operacije izvedene od sinoć do jutra uništile su 47 ciljeva, uključujući skloništa, pećine i skladišta koja su koristili teroristi,“ rekao je Akturk. Dodao je da je veliki broj terorista neutralisan u ovim operacijama, uz upotrebu domaće municije.

Akturk je istakao da su turske snage zaplenile veliku količinu naoružanja u pećinama na severu Iraka, uključujući protivtenkovske rakete Konkurs, protivavionske rakete SA 7B i minobacače, piše Hurijet.

Foto:Yavuz Ozden/Dia Photo via AP

„Jedini izlaz za teroriste je predaja turskom pravosuđu“

Akturk je saopštio da su se ove nedelje još dva pripadnika PKK predala turskim vlastima. „Jedini izlaz za teroriste je da se predaju turskom pravosuđu,“ izjavio je. Takođe je naglasio da će Turske oružane snage nastaviti svoju borbu protiv terorizma sve dok i poslednji terorista ne bude neutralisan.

Akturk je podsetio da Ministarstvo odbrane takođe nastavlja borbu protiv FETO organizacije i da su granice Turske pod najvišim stepenom zaštite. Naveo je da je od 1. januara do danas sprečeno 83.875 osoba da ilegalno pređu granicu.

Na kraju, Akturk je najavio brojne aktivnosti u okviru obeležavanja 101. godišnjice osnivanja Republike Turske, uključujući vojne parade i posete brodovima u 29 luka širom zemlje, kao i besplatne posete vojnim muzejima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar