Ilustracija: Shutterstock

Eksplozije su se čule u ruskoj oblasti Volgograd tokom noći 22. avgusta, nakon što je došlo do napada dronom, kako je izvestilo nekoliko Telegram kanala za praćenje.

Oblast Volgograd se nalazi otprilike 900 kilometara jugoistočno od Moskve, a incident je usledio nakon požara na obližnjem aerodromu.

Veruje se da je napad bio usmeren na vazdušnu bazu Marinovka u selu Oktjabrskij, otprilike 20 kilometara od grada Kalač na Donu. Svedoci iz obližnjih oblasti prijavili su da su tokom napada čuli između šest i deset jakih eksplozija, praćenih karakterističnim zvukovima dronova.

PROČITAJTE JOŠ:

Stanovnici Kalača na Donu počeli su da prijavljuju eksplozije oko 3:30 ujutru po lokalnom vremenu. Telegram kanal Baza navodi da je jedan od dronova navodno presretnut nekoliko kilometara od aerodroma.

Kyiv Independent nije mogao odmah da potvrdi ove tvrdnje. Lokalni organi vlasti nisu pružili nikakve informacije o napadu.

Ukrajinske snage u poslednje vreme redovno izvode napade dronovima i sabotaže na ruskoj teritoriji, ciljajući vojne objekte, rafinerije nafte i industrijske objekte.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare