Ukrajinski dron udario je u petak u zgradu u središtu Moskve nakon što ga je srušila ruska protivvazdušna odbrana, prekinuvši vazdušni promet na svim civilnim aerodromima glavnog grada Rusije, saopštili su ruski zvaničnici.

Rojtersov svedok koji je bio na tom području opisao je kako je čuo „snažnu eksploziju“. Fotografije prikazuju radnike i lekare hitne pomoći kako pregledaju oštećeni krov zgrade u koju je udario dron.

Rusko ministarstvo odbrane i gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin rekli su da nije bilo žrtava nakon što je protivvazdušna odbrana uništila dron koji je zatim pao na zgradu kompleksa Expo Center u Moskvi u ranim jutarnjim satima u petak, koji je pet kilometara udaljen od Kremlja.

„Oko 4 sata ujutro po moskovskom vremenu kijevski režim izveo je još jedan teroristički napad korišćenjem bespilotne letelice na objekte koji se nalaze u Moskvi i moskovskoj regiji“, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

Kijev zasad nije komentarisao eksploziju u Moskvi.

Vazdušni promet nakratko je obustavljen na četiri glavna aerodroma oko ruskog glavnog grada – Vnukovu, Domodedovu, Šeremetjevu i Žukovskom.

Ruska agencija rekla je da je sedam letova preusmereno na alternativne aerodrome.

Napadi bespilotnih letelica duboko u Rusiji povećali su se otkad je bespilotna letelica uništena iznad Kremlja. Civilna područja glavnog grada pogođena su kasnije, a moskovska poslovna četvrt dvaput je gađana u tri dana ranije ovog meseca.

Ukrajina obično ne komentariše ko stoji iza napada na rusku teritoriju, iako su zvaničnici javno izrazili zadovoljstvo zbog njih.

POGLEDAJTE JOŠ:

Ruski ratni brodovi odbili ukrajinski napad čamcem u blizini Krima

Istovremeno, dva ruska ratna broda odbila su u četvrtak ukrajinski napad čamcem bez posade u blizini Krima, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

Patrolni brodovi pucali su na ukrajinski brod i uništili ga, rekla je ruska vojska.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar