Društvena mreža X Foto: sdx15 / Shutterstock

Društvena mreža Iks (Tviter) u vlasništvu milijardera Ilona Maska podnela je tužbu protiv udruženja velikih oglašivača, Globalne alijanse za odgovorne medije (GARM), u kojoj se navodi da je ta organizacija navodno bojkotovala reklamiranje na platformi Iks i time prekršila antimonopolske zakone.

GARM pomaže brendovima da izbegnu da se njihove reklame pojavljuju pored nelegalnog ili štetnog sadržaja, a nakon Maskovog preuzimanja Iksa krajem 2022. je izrazila zabrinutost zbog odstupanja od standarda nekadašnjeg Tvitera, prenosi Si-En-En (CNN).

Mnogi brendovi su odustali od oglašavanja na platformi Iks u strahu da će se njihove reklame pojaviti uz ono što neki označavaju kao dezinformacije ili govor mržnje.

PROČITAJTE JOŠ:

Čelnici platforme Iks su najpre navodili da se njihov biznis sa reklamiranjem oporavlja, da bi kasnije priznali probleme i nakon toga ponovo naveli da se poslovanje oporavlja.

Izvršna direktorka platforme Iks Linda Jakarino je u najnovijem video snimku rekla da gubici platforme Iks od reklama izlažu kompaniju dugoročnom riziku.

„Oni (članovi GARM-a) su se urotili da bojkotuju Iks, što ugrožava našu sposobnost da napredujemo u budućnost“, dodala je Jakarino.

BONUS VIDEO: „Tviter je kafana u centru grada“: Kako da verujemo informacijama sa ove društvene mreže

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare