Majorka nevreme Foto:EPA-EFE/CATI CLADERA

Zastrašujući snimak oluje na Majorci koja je izazvala nesreću na kruzeru, prikazuje turistu koji trči u zaklon dok ležaljke lete pored odmarališta.

Sinoć je ogromna oluja pogodila Baleare i izazvala ogromnu štetu, uključujući i nesreću između kruzera i teretnog broda. Takođe je uništila deo odmarališta na ostrvu Majorka i ostavila turiste u šoku. Iako su mnogi možda krenuli na odmor iz snova, od tada su videli kako se on pretvara u noćnu moru nakon što je oluja udarila.

Novi snimak oluje prikazuje užasavajuću stvarnost na španskom ostrvu.

Nije jasno na kom delu ostrva je snimak snimljen, ali se može videti žena kako trči u zaklon dok stolice lete pored. Iza nje, drugi komadi nameštaja ležali su razbacani po zemlji, ili ih je vetar odneo. Čamci usidreni u vodi se ljuljaju napred-nazad, a drugi snimak prikazuje kako se kruzer odvojio od doka i zakucao u naftni tanker.

„Manji broj putnika zadobio je lakše povrede i zbrinuti su u medicinskom centru na brodu. Naši tehnički timovi procenjuju pričinjenu štetu, zbog čega ćemo ostati dan duže na Majorki“, rekao je neimenovani portparol kruzera.

Drugi zastrašujući video prikazuje neku vrstu pokrivača kako leti kroz vazduh i udara u stranu hotela. U međuvremenu, posetioci plaže bili su primorani da beže jer su ležaljke i suncobrani leteli oko njih. Jedna žena se može videti kako trči sa gumom na naduvavanje oko struka.

Lokalni izveštaji kažu da je trudnica morala da bude hitno prebačena u bolnicu nakon što ju je udario znak, a u brojnim oblastima drveće je iščupano iz korena, blokirajući puteve i izazivajući dalji haos širom ostrva. Andratk jedno je od najteže pogođenih područja i tamošnji zvaničnici su se bavili sa preko preko 80 incidenata poplava za samo sat vremena.

Jedan putnik je podelio snimak leta na Majorku, gde je njihov avion prolazio kroz turbulencije dok ga je udarila oluja, ostavljajući druge u avionu da vrište od užasa.

PROČITAJTE JOŠ:

Estela Orts je na Instagramu rekla: „Let je odložen zbog oluje u Palma de Majorki, čekali smo u avionu dok nisu dobili ‘ok’. Poletanje mi je bilo čudno, na početku leta smo imali malo turbulencije, ali bilo je normalno. Sve dok se to nije desilo. Avion je počeo da pada. Ljudi i deca su vrištali, nisam mogla da ne plačem. Ne znam koliko je taj trenutak trajao, ali osećao se večnim. Sve dok pilot nije uspeo da stabilizuje avion, bilo je kao na toboganu. Niko ništa nije rekao preko zvučnika o tome šta se dešava, čak ni kada je stabilizovano“.

U međuvremenu, jedan novopečeni britanski par morao je da spasava živote sa svoje dvoje dece i bebom u kolicima od opasnog vetra i oluje. Džesika Gorman i verenik Skot verili su se tek dan pre nego što je oluja poharala ostrvo i pretvorila njihov odmor u haos.

Džesika je rekla agenciji: „Zapravo smo morali da trčimo najbrže što smo mogli pola sata do našeg hotela. Putevi su bili prazni, nije bilo automobila, bilo je kao grad duhova. Deca vrištala, mi smo bili zabrinuti… Bilo je tako vetrovito, osećala sam se kao da se kolica pomeraju sa jedne na drugu stranu… bilo je užasno“.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar