Donald Tramp zvanično je izabran za predsedničkog kandidata Republikanske stranke na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji koja je danas počela u Milvokiju i trajaće četiri dana. Dovoljan broj glasova osvojio je još pre nego što je glasanje završeno.

Tramp je dobio 2.387 glasova od 2.429 delegata i izabran je za republikanskog kandidata za predsedničke izbore u SAD 2024. godine.

Republikanska nacionalna konvencija počela je oko 20 sati po našem vremenu u Milvokiju, Viskonsin, gde se očekuje da će Donald Tramp biti izabran za republikanskog kandidata za ovogodišnje izbore.

Donald Tramp osvojio je većinu glasova delegata na nacionalnoj konvenciji i najavio senatora iz Ohaja Džej Di Vensa za svog potpredsednika, prenosi N1.

Nakon što je dobio glasove dovoljnog broja delegata da izbori nominaciju, bivši predsednik Tramp predvodiće GOP na trećim uzastopnim izborima.

Neophodan prag dostigao je glasovima iz svoje matične države Floride, koje je najavio njegov sin Erik.

Na Republičkoj nacionalnoj konvenciji u Milvokiju ove nedelje biće 2.429 delegata koji će predstavljati svih 50 država, Distrikt Kolumbiju i pet teritorija.

Kandidat koji dobije najmanje 1.215 glasova delegata na konvenciji postaće predsednički kandidat te stranke – a unapred se očekivalo da će to biti bivši predsednik Donald Tramp.

Pre početka zvaničnog programa održan je minut ćutanja za žrtve pucnjave u Pensilvaniji.

Još pre nego što je glasanje počelo, dvorana je vikla „Bori se“ (Fight) i podizala pesnicu uvis, kako je to radio Tramp kada je u subotu ranjen tokom mitinga u Pensilvaniji.

Tramp obavestio Vensa da će ga izabrati za svog potpredsednika 20 minuta pre zvanične objave

Bivši predsednik Donald Tramp pozvao je senatora iz Ohaja Džej Di Vensa da mu ponudi mesto kandidata za potpredsednika 20 minuta pre nego što je to objavio na Truth Social, rekao je za CNN izvor upoznat sa procesom.

Tramp se sastao sa Robertom F. Kenedijem Mlađim

Nezavisni predsednički kandidat Robert F. Kenedi Mlađi sastao se danas u Milvokiju sa bivšim predsednikom Donaldom Trampom, rekla je portparol Kenedijeve kampanje Stefani Spir za CNN u ponedeljak.

Spir je rekla da su Kenedi i Tramp razgovarali o „nacionalnom jedinstvu“ u danima nakon pokušaja atentata na Trampa.

Izvor upoznat sa razgovorom rekao je da su njih dvojica razgovarali i o Trampovoj odluci o nominaciji za potpredsednika.

***

BONUS VIDEO – Šta je Tramp poručio Amerikancima i svetu posle atentata – Milan Nešić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar