Kristijan Šmit - Milorad Dodik
Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR, EPA-EFE/SZILARD KOSZTICSAK

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine formiralo je predmet povodom potpisivanja odluke i objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srpske (RS) Ukaza predsednika RS Milorada Dodika o proglašenju zakona da se odluke visokog predstavnika ne objavljuju u Službenom glasniku i da se odluke Ustavnog suda BiH ne primenjuju na teritoriji tog entiteta BiH.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić naveo je da u timu rade tri tužioca zajedno sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) i drugim nadležnim agencijama.

„U Tužilaštvu BiH, u navedenom predmetu, formiran je tim od tri tužioca, koji zajedno sa SIPA, kao i drugim bezbednosnim i policijskim agencijama, preduzimaju zakonom predviđene aktivnosti o čijim rezultatima će javnost biti obaveštena“, rekao je Grubešić za Klix.ba.

Foto: M.K./ATAImages

Do formiranja predmeta je došlo pre današnjih potpisivanja i objave odluka, koji su usledili nakon što je Vlada RS na jučerašnjoj telefonskoj sednici postavila Miloša Lukića za v.d. direktora Službenog glasnika RS, prenose Nezavisne novine.

POGLEDAJTE JOŠ:

Lukić je potpisao ranije danas odluke o objavljivanju ukaza Dodika o proglašenju zakona kojima je predviđeno da se odluke visokog predstavnika u BiH ne objavljuju u Službenom glasniku i da se odluke Ustavnog suda ne primenjuju na teritoriji RS.

Dodik je u petak potpisao izmene i dopune Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa RS, koje je visoki predstavnik poništio 1. jula.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar