Foto: skupstina.me; Shutterstock/Pensioner

Skupština opštine Budva je nakon tročasovne rasprave usvojila Odluku o zaštiti interesa građana Budve i obezbeđivanju nesmetanog funkcionisanja organa lokalne samouprave, kojom se traži da se pritvorenom predsedniku Opštine Budva Milu Božoviću omogući da se brani sa slobode i time deblokira rad lokalne uprave.

Za predlog su glasali odbornici Demokratskog fronta i Socijalističke narodne partije (SNP) njih 18, uzdržani su bili iz redova Demokrata i Građanskog pokreta URA, dok su protiv bili iz Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokrata (SD). Odbornici Socijaldemokratske partije (SDP) su uoči glasanja napustili skupštinsku sednicu.

Pred sam kraj skupštinske rasprave dok je završnu reč imao predsednik SO Nikola Jovanović, došlo je do verbalnog incidenta između direktora Komunalnog preduzeća Draga Ivanovića i lidera budvanskog DPS-a Milana Tičića.

Milo Božović Foto: Mediabiro

Tičić je spočitao Jovanoviću što je govorio mimo vremenskog intervala dozvoljnog za govornicom, što je isprovociralo Ivanovića pa je počeo da dobacuje Tičiću.

Tičić je potom ustao i izašao iz skupštinske sale, a za njim i Ivanović koji je nastavio da mu dobacuje u skupštinskom holu.

Pozivajući se na Ustav i međunarodne akte ratifikovane od strane Skupštine Crne Gore, građani, njih 4.032 potpisinika incijative zatražili su da se mera pritvora koja je određena Božoviću zameni jednom ili više mera koje su određene Zakonom o krivičnom postupku Crne Gore – zabrana napuštanja stana, zabrana napuštanja boravišta, zabrana posećivanja određenog mesta ili područja, obaveza povremenog javljanja određenom državnom organu, zabrana pristupa ili sastajanja sa određenim licima, privremeno oduzimanja putne isprave ili povremeno oduzimanja vozačke dozvole.

POGLEDAJTE JOŠ:

Jovanović je kazao da ne postoji pravni način da se ovlašćenja predsednika Opštine Mila Božovića prenesu na neko drugo lice.

„Dok se Milo Đukanović baškari u Dubaiju, Milo Božović nalazi u pritvoru. I to je apsurd Crne Gore, koja nije trebalo da izgleda ovako kako sada izgleda. Milo Božović je bio ključni čovek koji je srušio režim Đukanovića i vidimo kako mu se vraća“, poručio je na kraju skupštinske rasprave Jovanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar