Zoran Brđanin Foto: gov.me

Bivši direktor Uprave policije Crne Gore Zoran Brđanin nezakonito je razrešen krajem marta.

To je utvrdio Upravni sud Crne Gore i poništio rešenje Vlade Crne Gore kojim je Brđaninu utvrđen prestanak mandata pre isteka vremena na koje je postavljen.

Presuda je obljavljena na sajtu Upravnog suda.

Zoran Brđanin Foto: Printscreen/YouTube/BCXXXYYY

Vlada je razrešila Brđanina 30. marta, nakon što je njegov prvi saradnik, odnosno pomoćnik Dejan Knežević uhapšen zbog navodne povezanosti sa delom uhapšene grupe koju SDT tereti za stvaranje kriminalne organizacije i šverc droge.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Naime, ministar unutrašnjih poslova (prim. aut. Filip Adžić) je Vladi podneo predlog za prestanak mandata direktoru policije, pre isteka vremena na koje je postavljen, na osnovu člana 60a Zakona o državnim službenicima i nameštenicima, a u vezi sa članom 15, 16 i 17 Zakona o unutrašnjim poslovima, a kao razlog za prestanak mandata, navedeno je da je Specijalno državno tužilaštvo lišilo slobode više policijskih službenika, među kojima i v.d. pomoćnika direktora policije, što je narušilo rad i funkcionisanje policije;

POGLEDAJTE JOŠ:

Da je Veće za nacionalnu bezbednost, na sednici održanoj dana 28.03.2022. godine konstatovalo da je stanje u bezbednosnom sektoru sa akcentom na Upravu policije loše, te da je „stanje u radu organa loše“, što je narušilo funkcionisanje policije“, navodi se u presudi.

Dodaje se da je, postupajući po predlogu ministra policije, Vlada na sednici održanoj 30. marta, donela pobijano rešenje u potpunosti prihvatajući razloge iz predloga za razrešenje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar