Foto:EPA-EFE/ORESTIS PANAGIOTOU

Scene koje ćete videti u ekskluzivnom videu Prototema.gr o neopisivoj tragediji koja se dogodila u utorak uveče u luci Pirej pogibijom 36-godišnjeg muškarca u katapultu broda Plavi horizont, lede krv.

Brod je bio spreman za polazak iz luke Pirej za luku Iraklion na Kritu.

Čovek je pokušava da se ukrca na brod dok posada Plavog horizonta odvezuje bačve. On sustiže i penje se na katapult broda koji još nije napustio pristanište.

I dok je 36-godišnjak uspeo da se popne na katapult broda, dvoje ljudi iz posade Plavog horizonta ga izguraju iz broda koji nastavlja proceduru polaska. Nesrećni čovek pokušava da ostane na katapultu i da se popne na brod kako bi otputovao u Iraklion, ali ga dvojica članova posade ponovo silovito guraju da bi ga izbacili iz katapulta i sa broda, prenosi Prototema.gr.

Čovekov trud je uzaludan, dva velika člana posade uspevaju i gurnu ga do ivice katapulta.

Čovek gubi ravnotežu i pada u more, u tragu glavnih motora velikog putničkog trajekta koji je pokrenut za polazak. Čovek se bori sa talasima, nepoznato je da li je udario i glavu ili neki drugi deo tela padajući u more i nedugo zatim biva izvučen mrtav dok brod Plavi horizont plovi ka Iraklionu kao da se ništa nije dogodilo.

Laži posade putnicima

„Obaveštavamo putnike da je odlaganje isplovljavanja broda posledica incidenta koji se dogodio u luci Pirej. Brod nije odgovoran za incident. Hvala vam na razumevanju“, bio je brifing koji su primili putnici broda dok je Plavom horizontu naređeno da se vrati u luku Pirej, u nezamislivo prkosnom pokušaju posade da zataška incident i sakrije odgovornost posade.

Na prvom snimku koji otkriva Prototema.gr, mogu se čuti komentari putnika nakon lažne objave posade: „…Ali za kartu?“. A kao što znaju svi koji su putovali brodom, karta za putnika ili automobil može se izdati i na brodu, u brodskom računovodstvu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Hajde p… da li ga je bacio sa katapulta, pa je umro?“, komentariše jedan od očevidaca, a drugi dodaje: „Verovatno ga je uvahtio propeler i pa je potonuo“.

Kapetan i posada uhapšeni

Kapetan i posada uhapšeni su zbog stravičnog incidenta u Pireju, u kojem je 36-godišnji zakasneli putnik pokušavao da se ukrca na Plavi horizont, a dva člana posade su ga gurnula sa broda dok je nastavljao proceduru isplovljavanja, prenosi Prototema.gr.

Kompanija će promeniti posadu i brod će ponovo krenuti za Krit, nakon što se polože depoziti putnika.

Brod je išao putem Pirej – Iraklion i nesrećni čovek je u pokušaju da uđe u njega pao u more i udavio se.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar