Foto: HGSS

Četvorica Nemaca koji su 24. juna doživeli nesreću s gliserom tokom velike bure na moru na ostrvu Pag ispričali su za Bild kako je izgledala dramatična situacija u kojoj su se našli. Za njima su 14 sati tragali pripadnici HGSS-a i policija, a službe za spašavanje tražile su ih i avionom.

Jedan Nemac je uspeo da dođe do policije i da prijavi šta se dogodilo, ispričali su iz HGSS-a za Index. Na kraju su nemački turisti Kevin, Filip i Johanes, čiji se gliser razbio o stene, pronađeni na tri lokacije.

Za Bild su ispričali da su preživeli pukom srećom. Naveli su da su pili vlastiti urin ne bi li preživeli.

Otkazao im motor, a onda ih je bura prevrnula

Prvo im je na povratku s Paga prema Rabu otkazao motor, a nakon toga im je bura prevrnula gliser. Kevin i Filip su u more skočili s prslucima za spašavanje, a Johanes i Enriko su ostali na gliseru. Novinari Bilda pitali su ih jesu li se bojali morskih pasa i drugih životinja.

Foto: HGSS

„U međuvremenu sam imao taj strah, pitao sam se dolazi li nešto odozdo. No strah je bio prisutan samo kratko vreme“, ispričao je Kevin za Bild.

PROČITAJTE JOŠ:

„Legli smo da umremo“

Sedam sati su Kevin i Filip bili nasukani na nepristupačnoj i nenaseljenoj strani Paga. U tom delu ostrva smeštene su stenovite litice. Kevin kaže da je njegov novi mobilni telefon, koji je stalno imao u džepu, i dalje radio i da je imao četiri odsto baterije.

Kevinov mobilni telefon je Ajfon 13 koji je vodootporan do dubine od šest metara. U 5:55 ujutro 24. juna Kevin je nazvao suprugu Melani.

Preko WhatsAppa joj je poslao svoju lokaciju i napisao da je njemu i njegovim prijateljima hitno potrebna pomoć. Policija iz Nemačke je hrvatskim vlastima poslala koordinate.

„Legli smo da umremo. Mislio sam na svoju porodicu“, rekao je jedan od Nemaca za Bild.

„Pili smo urin“

Muškarci su imali povrede od oštrog kamenja na rukama, nogama, stopalima i šakama. Bili su jako iscrpljeni, nisu imali vode, a bili su na jakom suncu i stenama dok nisu spaseni.

„Umirali smo od žeđi. Mokrili smo u prazne školjke pa pili urin. To nije bila dobra ideja jer nam se grlo dodatno steglo“, rekao je spašeni muškarac.

Kažu da su u tim trenucima verovali da je došao njihov kraj.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar