Omis Hrvatska spaljena benzinska stanica Foto:Ivo Cagalj/PIXSELL

Jedan čovek je poginuo i više je teško povređenih nakon što je danas automobil udario u agregat za istakanje goriva na benzinskoj pumpi na auto-putu A1, na odmorištu Mosor Jug kod Omiša, u smeru Dubrovnika.

Kako je Hini potvrdio direktor Zavoda za hitnu službu splitskog KBC-a Leo Luetić, tri povređene osobe prevezene su u splitski KBC.

Prema prvim informacijama svi troje su zadobili teže povrede, a jedna je osoba i životno ugrožena, rekao je Luetić.

Slike s mesta nesreće do kojih je došao Index, snimljene neposredno nakon što je vatra ugašena, pokazuju strašne razmere požara.

Potpuno su izgorela tri automobila, kao i više agregata s gorivom.

Muškarac izgoreo u autu?

Vatrogasci su brzo ugasili sami plamen, ali cela je vatrogasna intervencija trajala oko sat vremena.

Prema još nepotvrđenim informacijama, vozač BMW-a zabio se u agregat za točenje goriva, koji je brzo planuo. Muškarac je navodno izgoreo u autu.

Policija je posle 19 sati započela uviđaj, koji bi trebao da da odgovor na pitanje kako je došlo do toga da se vozač zabio u agregat za gorivo te razjasni sve okolnosti nesreće.

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović potvrdio je da je jedna osoba poginula, a tri su prevezene u splitsku bolnicu. Kazao je da se vozilu nije moglo prići odmah kako ne bi došlo do neželjenih situacija jer se radi o zapaljivoj smesi.

Požar izazvao udar auta u agregat

Večeras su se oglasili i iz Petrola, na čijoj se benzinskoj pumpi dogodila nesreća.

„Danas poslepodne na Petrolovoj benzinskoj pumpi Mosor Jug na auto-putu A1 došlo je do nesreće u kojoj je vozilo udarilo u agregat za istakanje goriva, što je izazvalo izbijanje vatre. Nadležni organi trenutno sprovode temeljnu istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog tragičnog događaja.

Nažalost, u nesreći je jedna osoba izgubila život, a nekoliko ih je povređeno. U Petrolu izražavamo najdublje saučešće porodici stradale osobe te želimo brz oporavak povređenima.

Prodajno mesto je do daljnjeg zatvoreno“, poručili su iz Petrola.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar