Aleksa Bečić Foto: GOV.ME/S. Matić

Predsedništvo Demokratske Crne Gore jednoglasno je predložilo da Glavni odbor (GO) utvrdi da predsednik Demokratske Crne Gore Bečić bude kandidat za predsednika Crne Gore, saopštio je večeras poslanik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica.

„Svi opštinski odbori Demokrata podržali su da Bečić bude kandidat. Sva istraživanja govore da Bečiću rapidno rastu rejting i podrška. To je kandidat bez mrlje u karijeri i bez ijedne afere iza sebe“, rekao je Koprivica na konferenciji za medije.

Koprivica je dodao da se Bečić se potvrdio i na funkciji predsednika Skupštine kao državnik.

„On je uvek pokazivao posvećenost i požrtvovanost u radu. Uvek je bio glas razuma, proizvodio je atmosferu konsenzusa i dijaloga, poštovan je od ljudi različitih ubjeđenja. Ima najubedljivije i istinske predispozicije da bude predsednik svih građana“, rekao je Koprivica.

On je kazao i da je Bečić pokazao ozbiljne rezultate u vođenju državnih poslova tokom obavljanja funkcije predsednika Skupštine, pišu Vijesti.

„Ozbiljno iskustvo u vođenju Skupštine jedna je od najboljih referenci. On ima najveći potencijal za objedinjavanje najširih slojeva biračkog tijela i ima najveće šanse za pobedu u drugom krugu izbora“, kazao je Koprivica.

Na pitanje da li su pregovarali o zajedničkom nastupu s Pokretom Evropa sad, nakon što je Državna izborna komisija odbila predsedničku kandidaturu lidera te stranke Milojka Spajića, iz Demokrata nisu odgovorili na konferenciji za medije.

„Demokrate su otvorile svoja vrata za ideju objedinjavanja centra. Postupili smo odgovorno i vreme je pokazalo ispravnost te ideje. Svaku dobru inicijativu smo spremni da razmotrimo“, odgovorio je funkcioner Demokrata Nikola Rovčanin.

Izbori za predsednika Crne Gore zakazani su za 19. mart.

Državna izborna komisija (DIK) je do sada potvrdila samo kandidaturu jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrije Mandića.

Ujedinjena Crna Gora predala je juče DIK predlog za predsedničku kandidaturu svog lidera Gorana Danilovića.

Kandidatura poslanice Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković biće predata u sredu u 11 časova.

Učešće na izborima najavio je čelnik Demohrišćanskog pokreta Dejan Vukšić.

DIK nije utvrdio kandidaturu lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajića.

Kandidature se mogu podnositi do 26. februara.

***

BONUS VIDEO: Crna Gora: Tužilac Čađenović negira optužbe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar