Zlostavljanje, dečak, dečaci, Ilustracija
Ilustracija: Shutterstock

Trojica maloletnika koji su pre nekoliko dana brutalno pretukli mladića u zagrebačkoj Dubravi naneviši mu teške povrede glave, zadržani su juče u istražnom zatvoru. N1 saznaje da je motiv napada bila mladićeva odeća koja je nasilnicima bila smešna. Na njemu su, kako su ispričali nakon privođenja, primetili narukvicu i pocepane pantalone, pa su nasrnuli na njega.

Kako je preneo portal, mladića su neko vreme pratili po tramvaju i autobusu. Nakon što je izašao krenuli su za njim.

Foto: Shutterstock

Jedan ga je potapšao po ramenu i tražio upaljač. Kada je mladić počeo da kopa po džepovima ovaj ga je odgurnuo zbog čega je dečak pao na zemlju. Zatim ga je maloletnik, koji je bio vođa ovog nasilnog ispada, počeo da udara nogom u glavu.

Pridružila su mu se i ostala dvojica, dok je četvrti stajao sa strane i nije tukao mladića. Kasnije je ispričao istražiteljima da je bio svestan posledica.

Pročitajte još...

Trojica maloletnika osumnjičeni su za nanošenje teških povreda za šta zakon predviđa do pet godina zatvora. Tužilaštvo je zatražilo određivanje istražnog zatvora nasilnim maloletnicima, što je sudija istrage juče i prihvatio. Zaključeno je, naime, kako postoji strah da bi mogli da ponovo počine neko krivično delo, iako do sada, kako saznaje portal, nisu osuđivani.

Inače, za ovaj slučaj se saznalo nakon što je majka napadnutog 18-godišnjaka putem Fejsbuk stranice objavila da su četvorica dečaka pratila i potom pretukla njenog sina koji je zadobio višestruke povrede glave i tela. Navela je da je slučaj prijavljen policiji i da je zatražila pomoć komšija i poznanika ako imaju bilo kakvu informaciju o napadačima. U ovom trenutku svi napadači su identifikovani.

BONUS VIDEO Horor na ulicama Pariza

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar