Foto: Shutterstock

Dvanaestogodišnjaka je napao čopor od 10 pit bulova dok je vozio bicikl da bi sreo prijatelja.

Hanter Bišop (12) iz Severne Karoline, vozio se kroz svoju stambenu ulicu kada ga je čopor pasa napao, kaže Hanterova majka, Amber Barns. Amber je rekla da su psi izgledali gladni dok su ujedali njenog sina dok je on vrištao od straha.

Ona kaže da je pronašla Hantera kako leži u jarku okruženog psima kada je prvi put stigla na lice mesta, tvrdeći: „Izgledali su kao da umiru od gladi“. Dve osobe su uspele da izvuku Hantera pre nego što je hitno prebačen u bolnicu.

Hanter je bio u kritičnom stanju pre nego što je imao četiri operacije. On će takođe biti podvrgnut petoj operaciji 2. septembra u Memorijalnoj dečjoj bolnici Grinvil. Lekari su se navodno borili da pronađu dovoljno neoštećene kože za presađivanje kako bi mu potpuno zatvorili i zalečili rane.

Amber je rekla lokalnim vestima da se njen sin vozio do kuće prijatelja kada su psi izašli niotkuda i napali ga. Kada Hanter nije uspeo da se vrati kući, ona ga je mahnito tražila pre nego što je otkrila njegovo okrvavljeno telo na ulici. Kancelarija šerifa okruga Raterford potvrdila je da se napad dogodio duž puta.

PROČITAJTE JOŠ:

Amber je dodala: „Nerealno je da je još živ“.

GoFundMe je postavljen za Huntera da pomogne oko bolničkih računa i drugih troškova. Na stranici za prikupljanje sredstava stoji: „26. avgusta 2023. mog sina je napalo najmanje 10 opasnih pit bulova koji su izgledalo je neuhranjeno. Hanter je jedva preživeo, srećom jeste. Još uvek je u lošem stanju u Memorijalnoj dečjoj bolnici Grinvil“.

Ne navodi se šta se dogodilo sa psima nakon napada, a stvar je i dalje pod istragom šerifove kancelarije. Lokalna šerifova kancelarija razgovarala je sa vlasnicima pasa, ali pojedinci nisu javno identifikovani. Policija navodno planira da se sastane sa okružnim tužiocem kako bi odlučila da li treba podneti optužnicu protiv vlasnika pasa.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar