Foto: Vlad Ispas / Shutterstock

Dete od godinu i po dana umrlo je nakon gušenja komadom jabuke u vrtiću koji je radio bez dozvole u Oradei. Mališan je prošlog četvrtka stigao u bolnicu u teškom stanju, a u utorak su lekari konstatovali njegovu smrt.

Ovu informaciju potvrdili su predstavnici Županijske bolnice Oradea, gde je dečak preminuo nakon nekoliko dana lečenja.

„Nažalost, pacijent je preminuo. Pokušali smo da ga reanimiramo, ali nije bilo spasa“, doktorka Florina Berte iz Okružne bolnice Oradea.

Incident se dogodio u vrtiću koji je radio bez dozvole zbog čega je pokrenuta policijska istraga, prvobitno zbog nanošenja telesnih povreda.

“Ovaj vrtić se ne nalazi u mreži školskih obrazovnih jedinica, nije akreditovan niti ovlašćen. Preporučujemo roditeljima da pogledaju ovu listu na veb stranici naše ustanove, da se upoznaju sa akreditovanim jedinicama, kako javnim, tako i privatnim”, izjavila je inspektorka Horea Abrudan.

Vrtić se na Fejsbuku se predstavlja kao „vrtić sa naglaskom na socio-emocionalnom razvoju“. Usluge koje nude nisu, međutim, odobrene ili verifikovane od strane bilo kojeg državnog organa.

Ostaje da se vidi kako će teći istraga, a očekuje se da će, nakon smrti mališana, tužioci tražiti strožiju kaznu po Krivičnom zakoniku.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar