Foto: Facebook

Mališan Bronson Batersbi (2) preminuo je od gladi i dehidratacije, pokazali su rezultati obdukcije. Bronsona su socijalni radnici pronašli pored tela njegovog oca, koji je doživeo srčani udar i preminuo. Dečak je sve vreme bio pored njega, bez hrane i vode više dana, što je dovelo do njegove tragične smrti. Jedna od komšinica sada je za "Miror" ispričala kako je pokušala da javi hitnim službama, nakon što je čula mališana kako plače u kući.

Bronson je živeo sa ocem Kenetom, koji ga je sam odgajao. Kako kažu komšije, obožavao je dečaka i za njega je živeo.

„Bila sam zabrinuta i neposredno pre Božića kontaktirala sam NSPCC jer sam mogla da čujem dečaka kako plače cele noći. Ostavila sam poruku, ali mi se nikada nisu javili“, rekla je komšinica Amanda.

Dvostruka smrt ostavila je komšije u Linkolnširu „duboko uznemirene“, rekla je jedna žena. Veruje se da je Bronson umro od gladi i dehidracije u svom domu nekoliko dana nakon što je njegov 60-godišnji otac umro od srčanog udara.

Njihova tela su pronađena u prljavom podrumskom stanu, gde su živeli sami sa svojim kućnim ljubimcem 9. januara, nakon višednevnih pokušaja da ih kontaktiraju zabrinute socijalne službe.

Dete je pronađeno u pidžami u mraku pored porodičnog mršavog psa boksera Skajlara koji je preživeo.

„Ken je pokušavao da bude dobar tata, ali se zaista mučio. Socijalne službe su bile svesne da žive u teškoj situaciji, ali su učinile vrlo malo da pomognu. On je imao isključivo starateljstvo nad Bronsonom i živeli su sami. Bronson je imao slatko lice, ali je žudeo za ljubavlju i pažnjom. Kad god bih ga videla sa tatom, zagrlio bi me i poslednji put kada sam ga videla poljubio me je u obraz. Samo je želeo da bude voljen i mažen“, ispričala je komšinica Amanda.

Amanda je rekla da sumnja da je Kenet imao problema sa problema sa pićem.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Ken je dao sve od sebe, ali to nije bilo dovoljno dobro i znam da je pokušavao da dobije pomoć od socijalnih službi, ali one nisu baš reagovale“.

Tela Bronsona i njegovog oca pronašli su socijaljni radnici. Oni su dolazili da obiđu Bronsona i Keneta jednom, ali im niko nije otvarao vrata. Ponovo su došli nakon nekoliko dana i kada niko nije odgovarao, obili su vrata i zatekli stravičan prizor.

Bronsonova majka Sara rekla je da je poslednji put videla sina pre Božića.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar