Foto: AP Photo/Petr David Josek

Češka televizija javlja da je u masovnoj pucnjavi u Pragu ubijeno 11 ljudi, uključujući i napadača. Ranjenih je navodno najmanje 24. Ove informacije policija nije potvrdila.

Na društvenim mrežama sve je više svedočanstava s mesta događaja.

„Srećno svima u zgradi. Čujemo ga kako puca na četvrtom spratu“, naveo je jedan od muškaraca koji je bio na fakultetu u vreme pucnjave.

Potvrđeno je da je nekoliko mrtvih, a velik je broj ranjenih. Spektar povreda je širok i kreće se od vrlo teških preko srednje teških do lakih, saopštili su iz spasilačke službe.

Nakon pucnjave na fakultetu u Pragu u kojoj je nekoliko ljudi ubijeno, a desetine povređeno, češki premijer Petr Fiala otkazao je prethodne planove i vratio se u prestonicu.

Foto: AP Photo/Petr David Josek

„Usled tragičnih događaja na fakultetu, otkazao sam program rada u Olomoucu i vraćam se u Prag. U kontaktu sam s ministrom unutrašnjih poslova i policijom“, objavio je Fiala na platformi X.

POGLEDAJTE JOŠ:

Gradonačelnik Praga Bohuslav Svoboda dodao je da je šokiran incidentom i pozvao građane da budu oprezni.

Češka policija saopštila je danas da se na fakultetu na Trgu Jana Plaha u Pragu dogodila pucnjava u kojoj ima mrtvih i na desetine ranjenih, kao i da je napadač ubijen.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar