Foto: Printscreen AP/Video

Na internetu se pojavio neverovatan snimak nastao neposredno nakon razornog zemljotresa u Turskoj. Naime, na sreću, spasioci su uspeli da dođu trudnice zarobljene pod ruševinama, i pomognu joj da na svet donese novi život.

Na snimku se vidi kako jedan od vatrogasaca iznosi tek rođenu bebu na sigurno, van porušenog objekta, piše Dnevnik.hr.

Prema dostupnim informacijama, i majka i dete su sada dobro.

Podsetimo, broj poginulih u dva razorna zemljotresa koja su juče pogodila južnu Tursku i severozapad Sirije porastao je na više od 5.000, a desetine hiljada povređenih. Zemljotresi su ostavili hiljade ljudi bez krova nad glavom jer su čitavi stambeni blokovi sravnjeno sa zemljom. Prema poslednjim procenama od juče pa do danas tursko tlo treslo se čak 450 puta, a čak 31 potres je bio jači od pet stepeni Rihterove skale.

Pročitajte još:

Prvi zemljotres jačine 7,8 stepeni Rihterove skale dogodio se sinoć po hladnom vremenu u provinciji Kahramanmarasu na jugoistoku, oko 60 kilometara vazdušnom linijom od granice sa Sirijom. Usledilo je na desetine slabijih zemljotresa, a posle podne, takođe na jugoistoku Turske, dogodio se još jedan, jačine 7,5.

Poslednja dogodila su se ovog jutra – prvi je bio jačine 5,6 stepeni, a drugi koji se dogodio oko 8.50 časova, jačine 5,7 stepeni Rihterove skale.

BONUS VIDEO Spasavanje iz ruševina posle zemljotresa u Turskoj