Foto:FoNet/SPC

Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila je da je polomljen i uklonjen krst sa kapije Cetinjskog manastira, koja se nalazi ispred sedišta Mitropolije i manastirskog konaka.

Pročitajte još:

Mitropolija u saopštenju podseća da se kapija tu nalazi od vremena nekadašnjeg mitropolita crnogorsko-primorskog i patrijarha srpskog Gavrila i da je odolela okupaciji tokom Drugog svetskog ratai preživela „decenije režima nenaklonjenog crkvi i devedesete godine prošlog veka u kojima je oko manastira više puta bilo nasilnih incidenata“.

„Teško da možemo računati na savest onoga ko je ovako nešto uradio, ali ako je u njemu ostalo i trunke čojstva, javno ga pozivamo da krst ostavi pred obezglavljenom kapijom. Može i po noći, kad niko ne gleda, kako ga je i uklonio“, saopšteno je iz Mitropolije.

U saopštenju se ističe da je događaj prijavljen policiji, a da će, ukoliko krst bude vraćen, povući prijavu. „Ukoliko krst vrati, povući ćemo prijavu, jer nam zbilja nije cilj njegovo kažnjavanje, a vraćanje bi bio znak pokajanja“, saopštili su iz MCP.

Oni ističu da ovo „nedelo ima svog neposrednog izvršioca, ali ima i desetine i stotine inspiratora, koji uporno Crkvu lažno optužuju za sve društvene probleme i predstavljaju je kao neprijatelja Crne Gore.“

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar