Foto: Instagram

Čoveka koji je umro u zatvorskoj ćeliji u Atlanti "živog su pojeli insekti i stenice", tvrdi porodični advokat.

Lašaun Tompson je prekršajno zatvoren i smešten u psihijatrijsko krilo u zatvoru okruga Fulton nakon što su ga zvaničnici ocenili mentalno bolesnim.

Porodični advokat objavio je fotografije na kojima se vidi telo gospodina Tompsona izujedano bubama i pozivao na krivičnu istragu.

„Tompson je pronađen mrtav u prljavoj zatvorskoj ćeliji nakon što su ga živog pojeli insekti i stenice. Zatvorska ćelija u kojoj je on bio smešten nije bila pogodna za bolesnu životinju. On ovo nije zaslužio“, rekao je advokat novinarima i naveo da je tužba u toku.

Prema izveštaju medicinskog istražitelja okruga Fulton, preminuli Tompson je pronađen u svojoj zatvorskoj ćeliji 19. septembra – tri meseca nakon hapšenja – i proglašen mrtvim nakon pokušaja lokalne policije i medicinskog osoblja da ga reanimiraju.

Advokat kaže da zatvorski dosijei pokazuju da su zatvorski službenici i medicinsko osoblje primetili da se Tompsonovo stanje pogoršava, ali nisu učinili ništa da mu pruže pomoć ili na drugi način pomognu, prenosi BBC.

U izveštaju veštaka navodi se da je u njegovoj ćeliji na psihijatrijskom odeljenju bila „ozbiljna infestacija stenica“, ali se navodi da na telu Tompsona nema jasnih znakova traume, pa je u izveštaju uzrok smrti naveden kao neutvrđen.

Kako stenice mogu biti smrtonosne?

Fotografije koje je objavio advokat prikazuju morbidnu sliku Tompsona, čije se lice i torzo mogu videti prekriveni bubama.

Uslovi u zatvorskoj ćeliji kao što se vidi na slikama su „užasni“, rekao je Majkl Poter sa Univerziteta Kentaki, koji se specijalizirao za stenice.

„Bavim se stenicama više od 20 godina. Nikada nisam video ništa na ovakvom nivou, ako je to ono što vidim“, rekao je Poter za BBC.

Ujedi stenica obično nisu smrtonosni, ali u nekim retkim slučajevima, rekao je Poter, produžena izloženost masivnoj infestaciji stenica može uzrokovati tešku anemiju, koja može biti smrtonosna ako se ne leči.

„Stenice se hrane krvlju, a veliki broj stenica se hrani velikom količinom krvi. U drugim ekstremnim slučajevima, žrtve mogu doživeti alergijsku reakciju i doživeti anafilaktički šok, koji takođe može biti smrtonosan“, naveo je Poter.

***

BONUS VIDEO: Nezapamćen zločin u Nemačkoj – devojčicu (12) izbole vršnjakinje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar